Новини
Суспільство

Хмельницькі нацгвардійці передали книги пораненим побратимам

Кілька десятків україномовних художніх та публіцистичних книг зібрали й передали хмельницькі гвардійці побратимам, що перебувають на лікуванні у місцевих шпиталях.

Як розповідають організатори акції «Книги героям» у місті Хмельницькому, літературу вдалося зібрати за досить короткий термін за активної допомоги волонтерів та бібліотек міста.

Радіємо, що хмельничани відгукнулися й підтримали нашу акцію зі збору книг для поранених захисників та захисниць, – говорить нацгвардієць Ярослав. – Це урізноманітнить їхнє дозвілля, поки вони лікуються та мають трохи часу на читання і, звісно, поліпшить психологічний стан бійців, допоможе відволіктися й покращити загальне самопочуття. Дякуємо кожному, хто долучився!

Поранені герої з радістю прийняли дарунки та запевняють, що книги, а разом з ними – увага, турбота й підтримка від побратимів та містян значно прискорять їхнє одужання.

Дуже приємно, ми усі зворушені такою увагою, – ділиться один з захисників, Сергій. – Особисто я завжди любив читати, але на позиціях не дуже й почитаєш. А зараз – залюбки! До того ж знаю, що читання допомагає зберегти та зміцнити ментальне здоров’я, що потрібно усім нам. Книжки дадуть змогу трохи відволіктися від напруги й стресу, який переживаємо. Одужання тепер точно піде швидше!

Нагадаємо, мінібібліотеку для поранених також облаштували у хмельницькому шпиталі правоохоронці.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook