Новини
Екологія

“Алею Незламності” висадили у Хмельницькому (ФОТО)

Сьогодні, 12 квітня, колектив Державної екологічної інспекції у Хмельницькій області доєднався до екоакції «Шевченко єднає Україну», висадивши «Алею Незламності» в парку по провулку Тракторний, що в обласному центрі.

Жолуді для майбутньої екоакції зібрали ще чотири роки тому. Донорами стали три дуби Тараса Шевченка на території національного заповідника на його Батьківщині на Черкащині. Їх виростили в теплицях до оптимального віку для пересадки.

Сьогодні ми формуємо алею з 27 дубів, що символізує кількість областей, АР Крим, міста Київ та Севастополь. Молоді дуби є символом незламного духу Кобзаря, української міці, витривалості та стійкості, – розповів перший заступник начальника Державної екологічної інспекції у Хмельницькій області Олег ДАЦЕНКО.

Ця висадка саджанців є дуже важливою для екологічної стабільності країни та нагадує нам, що кожен з нас може зробити свій внесок у збереження природи та підтримку екологічних ініціатив, наголошують у Держекоінспекції.

Нагадаємо, до 1 травня хмельничани можуть долучитися до висадки кленів у центрі міста. Зробити це доведеться власним коштом.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook