Новини
Інфраструктура

Нові великі автобуси у Хмельницькому створюють проблеми іншому громадському транспорту

Раніше, ніж обіцяли, не на початку травня, а в середині квітня випустили у Хмельницькому на 29 маршрут великогабаритні автобуси замість маломістких та незручних маршруток. Один із заступників Хмельницького міського голови встиг не лише похвалитися новими автобусами, а й “покататися на двох із них” та оцінити комфорт. Проте хмельничани у перший день обкатки маршруту помітили не лише зручності, а й проблеми.

Про оновлення автопарку, яке готує перевізник на 29 маршруті, у владі повідомляли наприкінці березня. Тоді ж хмельничан попередили – транспорт курсуватиме рідше, проте пасажирів вміщуватиме більше.

Скільки саме автобусів випустили сьогодні на маршрут, так і залишилося не зрозумілим. Заступник Хмельницького міського голови Микола Ваврищук у своєму повідомленні про це не згадав. А от хмельничани їх порахували. І кількох не дорахувалися.

Серйозно??? 15 хвилин кажете? А те що з 7 автобусів – 5 чи то не вийшли на маршрут, чи то до 11:00 вже зійшли, чи заблудилися, чи на них досі хтось не там “катається” так і має бути??? – прокоментували новину на одному з місцевих сайтів.

На аналогічне зауваженні про те, що на маршруті лише один автобус (із додаванням скріну з сайту розкладу руху автобусів) в Управління транспорту та зв’язку відповіли так:

GPS-обладнання на зазначених автобусах тимчасово відсутнє та буде встановлено найближчим часом. Актуальні розклади руху вказаного автобусного маршруту розміщені на веб-порталі “Rozklad.in.ua”

Просять хмельничани у коментарях і про таке:

Ще потрібно провести інструктаж водіям, щоб зупинялись якомога ближче до бордюру. Це важливо, особливо для літніх людей.

В нашому місті це не прийнято, нажаль. Був у Вінниці, там під’їжджають близько до поребрика.

Зверніть увагу, дуже Вас просимо, щоб водії цих автобусів зупинялись якомога ближче до бордюрів. Це дуже важливо, особливо літнім громадянам !!! Суглоби підводять… це також стосується водіїв тролейбусів. Дуже Вам вдячні.!!!

Ще одна проблема, яку помітили хмельничани, пов’язана з тим, що нові великогабаритні автобуси їздять не лише за тим же маршрутом, за яким раніше їздив малогабаритний транспорт, а й за тим же принципом. У салоні автобуса, як і в маршрутці, немає контролера, є лише водій. Він і бере гроші у пасажирів за проїзд. До чого це призводить, розповів один із пасажирів:

Сьогодні був свідком на зупинці р-н Озера, зупинка “Дана”, прямував з кінцевої по маршруту . Так ось під’їхав гарний великий автобус, майже всі сидячі місця зайняті, на зупинці теж вишикувалася величенька черга, тому що водій відкрив тільки передні двері і обілечував пасажирів. Зайняв він всю зупинку, інший транспорт стояв в черзі 5хвилин, не маючи змоги приткнутись на зупинці для посадки пасажирів. Люди, звісно, нервово спостерігали за незвичним маневром 29-го автобуса. І так на трьох зупинках, на четвертій я вийшов, та далі, напевно, нічого не змінилось. 29-тий маршрут давно потребував великих автобусів, але не таким чином. В великих автобусах має бути обов’язково контролер!!!

Думку про те, що у великих автобусах мають бути або контролери, або валідатори, як у тролейбусах, підтримують і інші хмельничани:

Потрібні обов’язково кондуктора, на кінцеві Озерної, більше 5хв ішла посадка. Бо водій обілечував.

А ще краще, щоб була можливість оплачувати проїзд безконтактно, як у тролейбусах і деяких автобусах.

До слова, у вихідні на маршруті №29 поки що курсуватиме малогабаритний транспорт. Як пояснив Микола Ваврищук, “у перевізника є питання по кількості водіїв. Після вирішення цього питання у вихідні теж працюватимуть великі“.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News  Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook