Новини
Освіта

У Шепетівському ліцеї дорослих навчатимуть перукарської справи

Професійний ліцей, де студенти опановують робітничі професії, функціонує у Шепетівці вже понад 40 років. Вступити до навчального закладу можна як після 9, так і після 11 класу. Крім того, до освітнього процесу планують долучати і дорослих.

У Шепетівському професійному ліцеї готують кваліфікованих працівників за спеціальностями слюсар, ремонтник, штукатур, електромонтер, електрогазозварювальник, лицювальник-плиточник, швачка та кравець. Наразі в училищі навчається понад 200 учнів.

Всі діти у нас навчаються на державній формі, тобто безплатно. Дітей з інших міст ми готсинно запрошуємо у наш гуртожиток, також безплатно. Плюс діти отримують стипендію, – розповідає т.в.о. директора Шепетівського професійного ліцею Алла Чернуш.

Під час практики на підприємствах учні опановують ті знання, які згодом застосовуватимуть під час роботи. За кожним молодим фахівцем у ліцеї закріплене робоче місце. Діти під наглядом майстра самостійно виготовляють різноманітні прилади.

Як кажуть у ліцеї, дають учням не лише знання і практику, а й долучають їх до волонтерства. Вже більше року молоді спеціалісти виготовляють ліхтарики для військових. Майструють їх з використаних електронних цигарок.

На наступний рік, зазначає керівниця закладу, плани будують грандіозні. Серед основного – закінчити ремонт вбиральні та душової, аби забезпечити комфортні умови учням, а також запустити нову спеціальність.

Ми плануємо набрати до 200 дітей, за всіма тими спеціальностями, які вже є, але ще плануємо запустити курсове навчання з професії перукар, перукар-модельєр. В принципі, є попит на таких фахівців на ринку праці. У нас можуть навчатися також і дорослі, – розповідає директорка закладу.

Вступати до ліцею можна з освітою як після 9, так і після 11 класу. В залежності від цього, навчання триватиме півтора або три роки.

Відео: Перший Подільський

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News  Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook