Новини
Духовність

Скандально відому прихожанку УПЦ Кохановську з Хмельниччини затримали за хуліганство (ВІДЕО)

Вдруге правоохоронці затримали мешканку Кам’янеччини Вікторію Кохановську, відому далеко за межами Хмельницької області прихильницю московського патріархату та поділу України. Цього разу жінці інкримінують хуліганство, вчинене на території Києво-Печерської Лаври. В Українській Православній Церкві тим часом заявили про викрадення прихожанки.

Нагадаємо, вперше Вікторію Кохановську затримували 10 днів тому. Тоді в мережі з’явилося відео, як у супроводі поліції вона прямує до поліції. У коментарях до відео висловлювали припущення, що активістку “нарешті заарештували”, проте це був лише виклик на допит до Служби безпеки України.

Навіть після допиту Вікторія Кохановська не знизила свою активність і вже вчора, 19 квітня, її знову помітили під стінами Києво-Печерської лаври у перших рядах прихожан московського патріархату, які, зламавши захисні ролети, проникли до одного з приміщень культової споруди. Це добре видно на одному з відео, яке вчора поширювали у соцмережах.

Відео з місця подій показали також правоохоронці та заявили про затримання чотирьох найактивніших захисників УПЦ: двох жінок та двох чоловіків.

Всім чотирьом оголосили підозру у вчиненні хуліганства, за яке їм загрожує ув’язнення на строк до 5 років.

В Українській Православній Церкві ж заявили (двома мовами) про викрадення, причому лише Кохановської:

Правозахисницю Вікторію Кохановську викрали під час прямого ефіру. Очевидці повідомили, що таким чином її забрала поліція. URGENT! Orthodox christians rights activist and lawyer Viktoriya Kohanovska was kidnapped by unknown police officers from a prayer stand in Kyiv-Pechersk Lavra!

Нагадаємо, раніше Вікторія Кохановська, яку мешканці Кам’янця-Подільського просять не називати кам’янчанкою, оскільки “5 років життя в Кам’янці не дають їй права так називатися”, заявляла про поділ України та про свою прихильність до УПЦ.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News  Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook