Новини
Кримінал

Протиправну схему роздачі земель на Хмельниччині викрили правоохоронці

Приватним особам посадовці Головного управління Держгеокадастру у Хмельницькій області незаконно роздали 40 га землі, розташованої у Миролюбненській територіальній громаді Старокостянтинівського району. Ринкова вартість незаконно розданих ділянок складає понад 3 млн грн. Викрили чиновників Держгеокадастру працівники ДБР.

Попри те, що цією землею може розпоряджатися тільки територіальна громада, чиновники вносили неправдиві відомості та вели протиправну реєстрацію землі в системі електронного документообігу. Роздавали земельні ділянки на підставі підроблених заяв або на підставних осіб. У майбутньому ділянки могли бути перепродані, а кошти поділені між учасниками схеми.

Працівники ДБР провели обшуки в адміністративній будівлі Головного управління Держгеокадастру у Хмельницькій області. Виявили та вилучили низку документів, що можуть свідчити про протиправну діяльність, а також електронні носії інформації.

Планується клопотання щодо накладення арешту та ініціювання повернення земель до власності територіальної громади,повідомили у теруправлінні ДБР у Хмельницькій області.

Попередньо зловживання владою або службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки 

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook