Новини
Політика

Сергій Мандзій розповів про напрямки роботи парламенту навесні

Обороноздатність країни, соціальна підтримка та допомога бізнесу наразі є пріоритетами у законодавчій роботі парламенту. Про це розповів голова Хмельницької обласної організації політичної партії “Слуга Народу”, нардеп Сергій Мандзій. 

Для нас зараз важливо відразу декілька ключових напрямків – обороноздатність та соціальна сфера. Колеги у комітетах по цих темах вже виносять ці питання до зали Верховної Ради, – зазначив нардеп Сергій Мандзій.

У 2022 році Сергій Мандзій відвідав близько 20 громад Хмельниччини, де не лише прозвітував про діяльність народних обранців “Слуги Народу”, але й отримав десятки пропозицій та прохань жителів громад, щодо зміцнення обороноздатності та соціальної сфери. 

Окрім обороноздатності країни та соціальної сфери ключовим напрямком роботи Парламенту є підтримка бізнесу. Низку ідей та пропозицій було напрацьовано на зустрічі бізнесу торік спільно з секретарем Національної інвестиційної ради при Президентові України Галиною Янченко. Під час засідання було обговорено проблеми бізнесу в період воєнного стану: виїзд за кордон, релокація бізнесу, оподаткування та робота з грантами, щодо залучення інвестицій для бізнесу.

За словами Сергія Мандзія, парламент працює над підтримкою бізнесу, восени було прийнято законопроект щодо зменшення навантаження для бізнесу у прифронтових районах.

Бізнес в період війни – це реальність, яскравим прикладом є наші вітчизняні підприємці, які створюють у воєнний стан низку підприємств та нові робочі місця. Парламент звільнив бізнес від сплати земельного податку на територіях, де ведуться активні бойові дії, а також там, де землі заміновані. Спочатку війни були прийняті рішення щодо скасування штрафів та пені, зменшення оподаткування. Впевнені, що так ми суттєво знизили навантаження на бізнес. На цьому робота не зупиняється і далі формуємо законодавчі ідеї для розвитку бізнесу в Україні, – зазначив Сергій Мандзій.

Автор: Адміністратор сайту

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook