Новини
Дозвілля

У селищі на Хмельниччині школярі та одеські художники створили мурал з котиком (ФОТО)

Це вже не перший патріотичний мурал, що можна побачити на Бакоті. Створювали його спільно мешканці громади, школярі, громадські активісти та відомі українські художники.

Мурал з котиком з’явився у селищі Стара Ушиця в рамках проєкту Бакота Хаб: Інкубатор ідей. Ініціаторами виступила організація ГО Територія / NGO Territory, яка регулярно створювала мурали в рамках фестивалю Respublica FEST і продовжує цим займатись і надалі.

До малювання долучилась молодь та місцеві мешканці громади під кураторством команди Бакота ХАБ та художників @lbws_168, які провели майстер-клас по малюванню на стінах та показали, як користуватися пензликами та аерозольною фарбою.

Вони є авторами багатьох муралів та художніх робіт в різних частинах країни та світу, повідомили на сторінці у соцмережах навчального закладу.

Один із найвідоміших проєктів художників – серія патріотичних котиків, які вони створюють на деокупованих територіях і не тільки, щоб підняти бойовий дух українців під час війни.

Тож не дивно, що саме котик “оселився” на стіні у Старій Ушиці.

До слова, це вже не перший мурал з котиком на Бакоті авторства одеських художників.

Ще один ми створили на стіні клуба в Гораївці на мотиви художника Грена, який свої найкращі роботи створив у цьому регіоні – в полях біля сусідньої Крушанівки, – розповіли у Бакота ХАБ.

Нагадаємо, днями небайдужі на схилах Бакоти зібрали 200 мішків сміття, аби зробити місця для відпочинку під час туристичного сезону чистими та привабливими.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook