Новини
Культура

У Кам’янці-Подільському відкрили туристичний сезон (ФОТО)

Офіційне відкриття туристичного сезону триватиме три дні. Проходитиме воно у форматі родинних вихідних. Головна мета заходу, крім, звісно, відпочинку та гарного настрою для кам’янчан та гостей міста, – збір коштів на потреби Збройних сил України.

Пекельна ніч та важкий ранок, який приніс жахливі новини з Умані, що є містом-побратимом Кам’янця-Подільського – так завершується робочий тиждень. Сьогодні, 28 квітня, відкривати туристичний сезон планували паралельно в обох містах. Натомість в Умані, де внаслідок ракетних ударів загинуло щонайменше 17 осіб, в тому числі діти (за останніми даними), оголошена триденна жалоба.

Слова співчуття мешканцям міста-побратима висловив від імені громади міський голова Кам’янця Михайло Посітко:

Сьогодні, як і у нас, в нашого міста-побратима Умані мали розпочатись заходи, присвячені відкриттю туристичного сезону. Це гостинне запрошення містян до себе додому, свого міста. Багато кам’янчан поїхало на запрошення до Умані, а уманці – до нас. Але вночі ворог завдав удару по житловому будинку в Умані. Є постраждалі, діти… Ми усією громадою приносимо щирі співчуття мешканцям Умані. Разом з вами сумуємо за невинно загиблими. Кам’янець сьогодні відкрив свої заходи з хвилини мовчання за загиблими цієї ночі в Умані.

Загалом на ці три дні у Кам’янці-Подільському запланували чимало цікавого як для містян, так і для гостей. Опівдні в Старому місті стартував форум локальних майстрів.

На одній локації зібралися як місцеві майстри, ремісники, автори сувенірної продукції, так і представники бізнесу, ресторатори, маркетологи, дизайнери в ролі спікерів. Такий захід проходить у місті вперше. Окрім отримання практичних знань про особливості створення і просування брендів, взаємодію з туристом, учасники форуму матимуть нагоду представити власну продукцію на ярмарку і презентувати майстер-класи, – повідомили у міській раді.

Перед цим обрали переможців конкурсу промо продукції серед учасників платформи «Створено в Кам’янці».

Свої роботи подали 11 майстрів. Члени комісії – працівники департаменту гуманітарної політики та представники активної громади міста, довго не могли визначитись з першими місцями, адже кожен виріб по-своєму унікальний та креативний. Переможці отримають сертифікати на закупівлю їхньої продукції,повідомляли напередодні у міській раді.

Ярмарок у фортеці розпочався о 13.00. Вхід на нього вільний, але кожен має задонатити посильну суму.

Що представляють на ярмарку майстри – показали у міській раді:

Напередодні центральний фонтан у Кам’янці-Подільському прикрасили яскравими кульками.

Протягом трьох днів в рамках заходів з нагоди відкриття туристичного сезону кам’янчани та гості міста, крім відвідання ярмарків та майстер-класів, зможуть також продегустувати сири, в’ялене м’ясо, страви подільської кухні, відвідати презентацію вина.

Любителі пішої ходи та нових вражень зможуть пройтися новими екскурсійними маршрутами, які спеціально розробили до відкриття турсезону. Це подорож цікавими місцями Кам’янець-Подільської громади «Відкривай рідне» та новий маршрут, присвячений всесвітньовідомому «Щедрику» Миколи Леонтовича

У неділю, 30 квітня, любителі спорту можуть долучитися до благодійного марафону та долучитися до спортивних активностей і розваг.

Словом, якщо ви ще не у Кам’янці, можете встигнути долучитися.

Програма заходів на три дні:

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News  Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook