Новини
Екологія

Живі дерева у Кам’янці ріжуть на дрова (ВІДЕО)

Відео з місця зрізання дерева, яке аж ніяк не підпадає під категорію аварійного, поширили у соцмережах. Кам’янчани скаржаться: у місті знищують здорові дерева, натомість без уваги залишають аварійні. І це біда не лише Кам’янця-Подільського – така пошесть притаманна багатьом містам та селам на Хмельниччині.

В Камʼянці-Подільському в першу чергу вирізають дерева цінних порід – ясен, дуб. Не зважаючи на те, що в черзі на видалення перебувають сотні дерев в аварійному стані, які можуть впасти в будь-який момент.

Відео з таким коментарем поширили у спільноті Kamianets PLUS. Не треба бути фахівцем, аби побачити, що дерево, яке завзято “ламають через коліно” люди у спецодягу, виглядає здоровим та таким, що могло б прожити ще не один десяток років. Поки по нього не прийшли люди з бензопилками.

Що думають про побачене кам’янчани:

Цей процес йде вже не перший рік. Тих, хто з пилкою, цікавлять, в першу чергу, найкращі дерева. Вирізання хороших дерев вже набуло промислових масштабів. Зараз такий час, що всі люди зайняті своїми проблемами, війною, тому можна різати, що хочеш.

Пару років назад, після вітру, Кам’янецький парк приперся в двір з пилками, і замість того, щоб порізати аварійні дерева, вони позрізали всі ясени, а липи трухляві полишали.

У мене у дворі ще 2 роки тому зрізали хороше велике дерево, яке було абсолютно здорове

Влада щось робить і дивиться на реакцію громади, якщо проковтнули – то все ок

Міська адміністрація зайнялася бізнесом. Під шумок аварійного прибирання поспилюють усе, що могло б простояти ще сто літ, а те, що впаде від вітру, вони не поспішають, бо те нікуди не дінеться, ну, хіба впаде на когось чи на щось, але їм то не морока.

Чому при попередній владі наш парк чомусь став не нашим, точніше не належить громаді? При цьому від каньйону вирубали дуби та інші гарні будівельні дерева і витягували вверх на Шевченка. Влада не бачила?

В нашому дворі теж повирізали хороші дерева, бо дали дозвіл на стоянку машин. Може колись і накажуть винних, але буде пізно.

Нема кому пояснювати. Всі живуть одним днем, після них хоч потоп. Вони не розуміють наслідків, якщо вирізати всі дерева. Китайці і саудити намагаються садити дерева, щоб зупинити пустелю і перетворити її на нормальне середовище. А в нас навпаки, ріжуть дерева, мабуть, хочуть, щоб пустеля прийшла до нас.

Зрубають це, виросте нове… що ви за ті дерева переживаєте?

Дійсно, що за дерева переживати? На наш вік вистачить…

Чому в заголовку написано про те, що дерева ріжуть на дрова? А куди ще можна подіти такі вбиті дерева? Маєте варіанти? Пишіть в коментарях.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News  Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook