Новини
Віньковецька селищна

Хмельницькі волонтери Червоного Хреста України відвідали багатодітні родини ВПО

Акцію турботи в кілька етапів провели волонтери Хмельницької міської організації Товариства Червоного Хреста України. Почали з благодійного заходу, який відбувся 22 квітня у парку ім. М. Чекмана, а закінчили сьогодні, 5 травня, відвідинами двох багатодітних родин внутрішньо переміщених осіб, які через війну оселилися на Хмельниччині.

На заході, який проходив у парку наприкінці квітня, волонтери збирали кошти. Причому збирали з конкретною метою – допомогти двом багатодітним родинам, про потреби яких дізналися.

Обидві родини переїхали на Хмельниччину зі сходу України – з Донеччини та Херсонщини. Нині мешкають у селах Віньковецької селищної громади.

В одній родині – п’ятеро дітей, в іншій – семеро. І в обох родинах про дітей піклуються тільки мами. Отож допомога небайдужих, будь-яка, цим родинам дуже необхідна.

За зібрані кошти для обох родин придбали речі першої потреби – постільну білизну, рушники, ковдри, посуд, продукти. Проте обидві родини потребують набагато більше.

Ми плануємо надалі підтримувати ці сім’ї. Зокрема, зібрати ще коштів на те, аби придбати техніку, оскільки в цих родин фактично нічого немає. Вони, як і багато інших, переїхали на Хмельниччину, в чому були. До прикладу, продукти зберігають у погребі, тому що холодильника теж немає, – розповіла голова Хмельницької міської організації ТЧХУ Надія Пилипчук.

Також під час відвідин обох сімей волонтери напрямку «Психосоціальна підтримка» Хмельницької обласної організації ТЧХУ провели з дітьми розвантажувальні заходи, під час яких діти малювали, творили, відпочивали та не думали про сумне. Участь у них брали всі – від малого до великого.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook