Новини
Інфраструктура

Замість шин з піском на вулицях Хмельницького встановлять красиві контейнери (ФОТО)

Про чергове оновлення елементів міської інфраструктури повідомив на своїй сторінці у соцмережах очільник однойменного департаменту, пообіцявши прибрати з часом з вулиць міста незрозумілі конструкції, в яких зберігаються протиожеледні суміші.

Хоч останнім часом зима не надто лютує в Україні, принаймні, снігом по коліна не засипає, та вулиці міст час від часу вкриваються слизькою “шкіркою”. Аби дороги пішоходів були безпечними, на вулицях, до прикладу, Хмельницького розміщують місткості, в яких зберігають речовини для посипання небезпечних ділянок.

Хмельничани вже, мабуть, звикли бачити на вулицях міста невеликі пластикові контейнери, в яких (якщо зазирнути) можна побачити пісок. Проте не скрізь у місті він зберігається по-сучасному та охайно. Часто можна побачити і так званий hand made – зі старих шин та дерева. Як це виглядає, показав та прокоментував директор Департаменту інфраструктури міста Хмельницького Василь Новачок:

Мабуть всі зі мною погодяться, що з розташуванням ємностей з сумішшю, що використовують для посипання доріг від ожеледі у місті є проблеми, та і самі ємності, м’яко кажучи не дуже.

Тому, аби прибрати цю “красу” з вулиць Хмельницького, цього року в місті запланували облаштувати 300 майданчиків та обладнати їх новими, сучасними красивими контейнерами.

Такі заходи дозволять запобігти потраплянню солі у грунт, а забезпечать раціональне використання матеріалів і суттєво покращить естетичний вигляд міста, пообіцяв посадовець.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook