Новини
Інфраструктура

У Новій Ушиці на Хмельниччині по-сучасному облаштують площу (ФОТО)

У смт Нова Ушиця на Кам’янеччині планують сучасно облаштувати площу в центрі селища. Місцева влада просить мешканців висловити свої думки та внести пропозиції щодо розробленого проєкту реконструкції.

Маємо ідею зробити благоустрій площі біля торгового центру «Дитячий світ». Площа знаходиться в самому центрі селища, де проходять багато людей і ми хочемо зробити її комфортним, красивим та озелененим місцем, із облаштованою зоною відпочинку, вільним доступом до мережі інтернет та парковкою. Хочемо в коментарях нижче почути думку та пропозиції громади щодо проекту реконструкції площі, – йдеться на сторінці тергромади у фейсбуці.

Зазначається, що розробили проєкт, головною ідеєю якого є не лише розробка благоустрою площі, а і збільшення її функціональності для населення, власники та підприємці універмагу, розташованого в центрі селища.

Так, по периметру влаштовано опорну стіну, яка запобігає зсувам насипного грунту та одночасно слугує лавою для сидіння.

Для забезпечення тіні та комфорту людей в літній період року, над лавками влаштовано перголи для гліцинії (неймовірної краси ліана з великими гроноподібними суцвіттями).

Посередині площі встановлено конструкцію “Сонячне дерево” – це мала архітектурна форма, що працює на сонячній енергії та має наступні функції:

– Wi-Fi;

– ліхтарі;

– електронний годинник;

– USB зарядка для телефону;

– лавка для сидіння.

Для безперешкодного доступу МГН передбачено пандус.

Для озеленення території було обрано дерева “райські яблука”, які змінюють колір листя протягом періоду вегетації, а також мають красивий рожевий цвіт. Замість газонів – високо- та середньорослі злакові трави (ковила та костриця).

Для покриття території використано гранітну плитку з нековзкою поверхнею, та розроблено систему лотків для прийому дощової води, – пише місцева влада.

Автор: Наталя Кошай

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook