Новини
Суспільство

У Департаменті соцзахисту Хмельниччини відреагували на скарги переселенця

Як з’ясувалося, переселенець з Донеччини у Хмельницькому живе вже близько місяця. І досі не має ні житла, ні відповідних документів, ні роботи, ні гуманітарної допомоги. На байдужість владців області чоловік поскаржився журналістам. У Департаменті соцзахисту Хмельницької ОВА на скаргу відреагували.

Нагадаємо, днями у сюжеті каналу Перший Подільський розповіли історію Олександра – переселенця з Донецької області. Чоловік розповів, що змушений жити на вокзалі, оскільки житло в Хмельницькому він може отримати лише за гроші, яких у нього немає, оскільки немає роботи. відтак чоловік, за його словами, ходить замкненим колом між владними кабінетами, в надії таки отримати бодай якусь допомогу.

Керівниця Департаменту соціального захисту Хмельницької обласної військової адміністрації Ірина Ковальчук прокоментувала ситуацію, зазначивши, що з Олександром вона познайомилася місяць тому.

Він сидів на мосту через річку Південний Буг, схиливши голову і з табличкою “Допоможіть, я переселенець”. Я підійшла до нього, його підняла, – розповіла посадовиця.

Додала, що зі свого боку надала необхідну допомогу і спрямувала в міський центр соціальної підтримки та адаптації. Там чоловік мав перебувати тільки на вихідні.

Тут виникає питання, з якою метою, чому він там перебуває і не використовує ті можливості, які йому пропонують. В мене виникає питання: [він каже] “Не дають пайок”. Але в пайок входить крупа, олія. Він її де варити буде, як він на вокзалі? Наскільки йому ця допомога потрібна? – наголошує Ірина Ковальчук.

За її словами, у Хмельницькому немає проблеми з тим, аби зареєструватися в статусі ВПО.

На Житецького, 22, той, хто не має житла, бере реєстрацію і по цій реєстрації виписують довідку ВПО, – прокоментувала посадовиця.

На переконання директорки Департаменту соцзахисту, чоловік до установи так і не звернувся. Тож не впевнена, що він дійсно потребує допомоги, йдеться у сюжеті каналу Перший Подільський.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News  Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook