Новини
Духовність

Ікону, яку зняли з будинку біля Покровського собору у Хмельницькому, повернуть на місце з підсвіткою

Відреставрувати, залишивши первозданний вигляд, повернути на місце та оздобити підсвіткою – такі плани мають у парафіяльні раді щодо ікони “Покрови Пресвятої Богородиці”, яку днями зняли з будинку, крізь арку якого хмельничани здебільшого йдуть до храму.

Нагадаємо, коли ікона зникла зі звичного місця, дехто з хмельничан почав перейматися, аби вона не зникла безслідно. Але новообраний голова парафіяльної ради Юрій Смаль заспокоїв містян: ікону забрали на реставрацію, оскільки фарба на ній вицвіла, а сама вона розсохлася.

Реставруватимуть ікону коштом меценатів. У скільки обійдеться реставрація – наразі невідомо, повідомляє Суспільне Хмельницький.

Коли будемо розуміти стан ікони, тоді будемо говорити про кошторис. Реставрацію буде робити заслужений художник України, іконописець Леонід Шерстинюк. Сам образ не змінюватимуть, буде ця ж ікона, яка намолена роками. Оновлять оклад і дашок. Плануємо зробити їй підсвітку, щоб у нічний час її так само було видно, – прокоментував Юрій Смаль.

Роботи планують завершити та повернути святий образ на місце до Трійці, що цього року відзначатиметься 4 червня.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News  Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook