Новини
Інфраструктура

Фонтан із кулею у центрі Хмельницького планують відремонтувати

До літа у Хмельницькому відремонтують два фонтани. Зокрема, йдеться про каскадну конструкцію із кулею поблизу кінотеатру імені Шевченка. Обидва планують запустити у червні. Загалом же у травні в місті запрацювало чотири фонтани: у Дендропарку, на Площі Свободи, поблизу залізничного вокзалу та кінотеатру імені Шевченка.

Каскадний фонтан із кулею біля кінотеатру Шевченка не працює вже важко сказати, як давно. Кажуть, потребує ремонту. Конструкцію обслуговує комунальне підприємство із зеленого будівництва і благоустрою міста. Там розповіли: до літа необхідно замінити покриття чаші фонтану.

За час експлуатації плитка відстала від чаші фонтану, її треба перекласти на нову. Коли завершимо роботу, будемо запускати фонтан, – розповів головний інженер КП із зеленого будівництва та благоустрою міста Вадим Мороз.

Через погодні умови раніше фонтан запустити не було можливості, додав посадовець. Схоже, і для ремонтних робіт погода була несприятлива, тож їх почали робити лише з потеплінням.

Потребує реконструкції і фонтан у парку ім. Чекмана. Обидва планують відремонтувати до червня. Загалом у Хмельницькому нараховується шість фонтанів. Чотири з них вже запустили.

Це фонтан у Дендропарку, фонтан на площі Свободи, фонтан біля привокзальної площі та фонтан у середині парку Шевченка. Працюють з 12 години дня і до 9 години вечора. Влітку час роботи буде продовжено, – прокоментував директор Департаменту інфраструктури міста Василь Новачок.

Хмельничан просять дбайливо ставитися до фонтанів, бо нерідко саме вони псують конструкції. Крім того, просять пам’ятати про правила безпеки.

У 2022 році в Дендропарку у фонтані було пошкоджено форсунки, які ми потім відновлювали і запускали фонтан заново. Зламали форсунки, відрізали кабель попід граніт, через що ми змушені були знімати граніт і перекладати заново, щоб прокласти нову мережу, – пояснив Вадим Мороз.

Та закликав батьків стежити за дітьми, які люблять лізти у воду, не зважаючи на гранітне покриття, яким оздоблені чаші фонтанів. А воно від води стає слизьке і може спричинити біду, а то й трагедію.

До речі, ще один фонтан, про який забули згадати у комунальників – із лелеками та жабками – біля ТЦ “Дитячий світ” теж потребує ремонту. Всередині чаші немає гранітного покриття, вона викладена мозаїкою, яка суттєво пошкоджена і потребує відновлення.

Чи запускатимуть цей фонтан влітку – також невідомо.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News  Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook