Новини
Духовність

У Кам’янці спростували інформацію про зникнення підписів щодо переходу собору Невського до ПЦУ

Один із представників ініціативної групи назвав поширення інформації про те, що підписи за перехід собору Олександра Невського у Кам’янці-Подільському нібито зникли, маніпуляцією московських попів, а ЗМІ, які її поширили – сумнівними.

Нагадаємо, 3 травня було поширено сюжет каналу Перший Подільський, в якому йшлося про те, що “Собор Олександра Невського, що у Кам’янці-Подільському, досі підпорядковується Українській православній церкві так званого Московського патріархату. Релігійна громада зібрала 4 тисячі підписів, але вони так і не були передані Хмельницькій обласній військовій адміністрації”.

Зібрання громади біля собору Олександра Невського у Кам’янці-Подільському відбувалося на початку квітня. Супроводжувалося воно неабиякими пристрастями. Зокрема, активісти несли цілодобову варту під стінами храму вже після того, як було проголосовано за перехід храму до Православної Церкви України.

Від моменту публікації у ЗМІ (зокрема, і на сайті Поділля NEWS, з посиланням на відео каналу Перший Подільський) інформації про ймовірне зникнення підписів, минув тиждень. І сьогодні, 10 травня, у соцмережах Кам’янця-Подільського поширили звернення радника міського голови Кам’янця-Подільського, одного з членів ініціативної групи Ярослава Клизуба, який назвав поширення інформації про зникнення підписів фейком, запевнив, що “всі необхідні документи вже на розгляді в Хмельницькому” та назвав “такі закиди маніпуляцією московських попів, та спробою дискредитувати ініціативну групу”.

Цитуємо відео:

У мережі поширюються матеріали сумнівними засобами масової інформації про те, що нібито ініціативна група, яка виступала за перехід собора Олександра Нєвського у підпорядкування Православної Церкви України, не подала відповідних документів в обласну військову адміністрацію. Звісно ж, ніхто з представників цих засобів масової інформації не взяв жодного коментаря ні від мене, ні від уповноваженого голови зборів наших і видали такий матеріал. Хочу заявити, що всі необхідні документи в повному обсязі подані в обласну військову адміністрацію у визначені на те законом терміни. Цей матеріал, який зробили так звані ЗМІ, вже масово підхопили проросійські телеграм-канали і поширюють серед своєї аудиторії. Виникає десь логічне запитання: хто є замовником такого матеріалу і кому вигідна саме дискредитація цієї ініціативної групи, яка виступає за перехід до Православної Церкви України?”

Під відео кам’янчани відреагували:

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook