Новини
Кримінал

Ще одну ворожу агітаторку викрила у Хмельницькому СБУ

У соцмережі, що є забороненою в Україні, хмельничанка поширювала кремлівські наративи та виправдовувала збройну агресію Росії. За ворожу агітацію жінці загрожує до 8 років ув’язнення.

Як повідомили в Управлінні Служби безпеки України у Хмельницькій області, зловмисниця є громадянкою Росії, проте вже багато років живе в Україні. Через “Однокласники” вона від початку повномасштабної російської агресії поширювала кремлівські  наративи про те, що «українці є нацистами», тож російські війська «йдуть звільняти Україну від неонацизму та бандерівщини», щоб «захистити росію від фашизму і тероризму». Стверджувала також, що «президент путін намагається врятувати світ від війни». У своїх дописах закликала поповнювати лави путінської армії та допомагати «освабадітєлям».

Експертиза встановила, що у матеріалах, які поширювала підозрювана, містяться виправдання та підтримка російської збройної агресії проти України. Комп’ютерну техніку з доказами протиправної діяльності хмельничанки вилучено.

Слідчі СБУ повідомили фігурантці про підозру за виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії РФ проти України, глорифікацію її учасників. За скоєне їй загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від  п’яти до восьми років з конфіскацією майна або без такої.

Заходи із викриття проводили контррозвідники та слідчі СБУ за процесуального керівництва обласної прокуратури.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook