Новини
Суспільство

Більше 600 років життя і перемог: Кам’янець-Подільський відзначає День народження (ФОТО)

Один з найпопулярніших туристичних центрів України, місто-легенда Кам’янець-Подільський або “Квітка на камені” (як колись назвала його Леся Українка) цими вихідними відзначає свій День народження.

Скільки років Кам’янцю достеменно не знає ніхто, проте День міста припадає на третю суботу травня. Зі зрозумілих причин гучного святкування з повітряними кулями цьогоріч немає. Однак мешканці та гості міста все ж мають можливість насолодитись цікавими заходами.

В історію Кам’янця вписано чимало подій: від битв, завоювань, окупацій – до статусу одного з європейських центрів самоврядування, столиці УНР та серця Поділля. Всі ці роки, темні і світлі, місто жило, розвивалося, здобувало маленькі та великі перемоги.

А потім на Україну напала дика голодна орда. І от на календарі – 451-ий день повномасштабного вторгнення. Ми продовжуємо жити і перемагати – рівняючись на ЗСУ, на їхні впевнені кроки вперед Богом даною землею. Сьогодні кожен день для українців, як і кам’янчан – це про ті самі маленькі та великі успіхи. Тільки наповнені вони вже іншими сенсами.

Кам’янець щодня допомагає військовим й організовує безліч благодійностей на підтримку армії. Щоб жити і перемагати.

Кам’янець вшановує подвиги Героїв, підтримує їхніх рідних. Щоб пам’ятати, жити і перемагати.

Кам’янець робить усе, аби діти нашої громади мали дитинство. Живемо і перемагаємо – заради їхнього майбутнього.

“Життя” і “перемога” – слова, які вписані в символіку нашого міста, в наш герб. Це щит – як символ військової честі та перемоги. Сонце – символ світла, добра та допомоги. Сонячне сяйво – знак енергії. Рівнораменний хрест – знак спокою і стабільності. Зображені в темно червоному, золотистому і блакитному кольорах, вони уособлюють мужність, любов, хоробрість, честь та справедливість. Те, за що ми боремося, і те, що ми обов’язково відстоїмо – завдяки незламності наших захисників, підтримці світу та внеску кожного українця в перемогу. Живемо і перемагаємо! – йдеться в привітанні міського голови Михайла Посітка.

Підтримати Кам’янець-Подільський приїхали сьогодні делегації з Латвії та Словаччини. Також очікують на гостей з Умані, Тернополя, Хмельницького, Франківська, Чорткова, повідомляють у міській раді.

Привітав рідне місто і екс-очільник Хмельницької ОВА Сергій Гамалій.

Місто сонця, перлина Поділля, Квітка на камені, Остання столиця УНР – усі ці красиві слова про одне з найгарніших міст нашої Хмельниччини та й усієї України – Кам‘янець-Подільський. І цими вихідними він відзначає День міста.

Щиро вітаю всіх його мешканців – тих, хто там народився і виріс, і тих, хто приїхав, щоб залишитися назавжди. Це й моє рідне місто, і воно завжди в моєму серці, де б я не перебував.

Бажаю Кам’янцю-Подільському постійного розвитку, добробуту, нових можливостей і перспектив, а містянам – благополуччя, затишку і якнайшвидшої перемоги! – йдеться в дописі.

Влада міста-музею влаштувала активності для дітей на природі.

На території Старого замку сьогодні запрацював майданчик юного археолога, куди запрошували, як діток, так і їх батьків.

В Європейському сквері відбулась благодійна акція на підтримку ЗСУ з виступами талановитих дітей.

А на оновленому стадіоні відбувся благодійний забіг, що єднав покоління заради перемоги. Найменшому учаснику – 3 роки, найстаршому – 99.

Автор: Ірина Кошелева

Всі новини на одному каналі в Google News  Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook