Новини
Офіційно

Пам’ять загиблих Героїв вшанували у Хмельницькому (ФОТО)

З нагоди Дня Героїв, який відзначається сьогодні, 23 травня, представники обласної ради, обласної військової адміністрації, Хмельницької міської ради та правоохоронних структур у Хмельницькому поклали квіти до пам’ятників та меморіальних дошок видатним діячам Української держави з часів Київської Русі до сьогодення та пам’ятних знаків загиблим в російсько-українській війні.

Свято Героїв було засноване в 1941 році членами Організації Українських Націоналістів (ОУН). Дата 23 травня була вибрана не випадково. У травні за суперечливих обставин загинув ідеолог українського самостійництва Микола Міхновський, 23 та 25 травня були вбиті лідери українського визвольного руху Євген Коновалець та Симон Петлюра, – розповіли у пресслужбі Хмельницької ОВА.

Живі квіти сьогодні представники влади поклали до Стели пам’яті Героїв Небесної Сотні та Героїв неоголошеної російсько-української війни, що на майдані Незалежності обласного центру, до пам’ятника Героям Небесної Сотні, В’ячеславу Чорноволу – українському політику, громадському діячу, дисиденту, а також до пам’ятних дошок Симону Петлюрі, Роману Шухевичу, Євгену Коновальцю, Костю Місевичу.

Хвилиною мовчання вшанували пам’ять усіх загиблих у боротьбі за незалежність і свободу України.

Також вшанували героїв, які загинули, захищаючи Україну, у сучасній війні. На Алеї Слави на кладовищі у мікрорайоні Ракове відбулася поминальна панахида.  Пам’ять героїв молитовно вшанували представники обласної та міської влади, родини загиблих та громадськість.

За інформацією пресслужби Хмельницької обласної ради

Нагадаємо, до Дня Героїв у Хмельницькому випустили на маршрут тролейбус дитячої мрії.

Автор: Адміністратор сайту

Всі новини на одному каналі в Google News  Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook