Новини
Кримінал

Мешканець Славути, обвинувачений у замаху на вбивство колишньої та вбивстві її сина, не зміг оскаржити вирок суду

17 років ув’язнення за замах на вбивство колишньої співмешканки, вбивство її сина та незаконне носіння холодної зброї – таке рішення Славутського міськрайонного суду підтримав хмельницький апеляційний суд (ХАС). Змінити вирок в частині призначеного покарання просили й потерпіла, й обвинувачений та його захисник: жінка наполягала на довічному, захист – на зменшенні строку за ґратами. Але суддівська колегія відхилила усі три апеляційні скарги.

Чоловік чекав свою жертву біля хати майже годину. Близько опівночі після її повернення, обвинувачений напав на жінку зненацька, як і планував. Одним ударом в голову дезорієнтував її, заштовхав до будинку, вдарив знову та дістав мисливський ніж. Ним цілив у голову та груди. Коли мета убити колишню була майже досягнута, відчув, як хтось силою відтягує його від жертви. На захист матері став син. Зав’язалася боротьба, та вистояти голіруч проти озброєного вбивці молодому чоловікові не вдалося. Від масивної крововтрати від ножових поранень він помер на місці.

За замах на вбивство колишньої співмешканки, вбивство її сина та незаконне носіння холодної зброї місцевий суд остаточно покарав раніше судимого уродженця Славутчини 17-ма роками позбавлення волі.

Для 47-річного чоловіка 17-річне ув’язнення означає довічне, – вважає його захисник. Скоротити вирок на декілька років – головне прохання апеляційних скарг захисту.

Потерпіла наполягала на довічному. Крім того, незадовго до трагедії співмешканець, перебуваючи на іспитовому строкові, побив її та, аби не потрапити до тюрми, силою змусив її забрати заяву з поліції.

Прокурор не підтримала жодну з апеляційних скарг, бо вважає, що обвинувачений отримав справедливе покарання.

Деталі у сюжеті ХАС.

Автор: Ірина Кошелева

Всі новини на одному каналі в Google News  Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook