Новини
Статистика

Ритуальні послуги на Хмельниччині подешевшали на третину

Інфляція на Поділлі в квітні становила 0,2%; а загалом з початку року ціни зросли на 2,9%. Квітнева інфляція – найнижча за останні дванадцять місяців.

Ціни на продукти харчування та безалкогольні напої в області у квітні проти попереднього місяця зросли на 0,7%. Найбільше додала в ціні свинина – 6,7%. У межах 1,7–0,2% підвищились ціни на м’ясо птиці, кондитерські вироби з цукру, молоко, масло, яловичину, макаронні вироби, кондитерські вироби з борошна, овочі, продукти переробки зернових, сири, рибу та продукти з риби, безалкогольні напої, цукор.

Водночас дещо знизились ціни на яйця, фрукти, сало, рис, хліб. Соняшникова олія, до прикладу, подешевшала на 2,6%.

Ціни на алкогольні напої та тютюнові вироби зросли на 1,4%, у тому числі на тютюнові вироби – на 1,5%, на алкогольні напої – на 1,2%. 

Зниження цін (тарифів) на житло, воду, електроенергію, газ та інші види палива на 0,1% зумовлено здешевленням дров та твердого палива на 3,6%.

Ціни на транспорт знизились на 0,9%, в основному, за рахунок падіння цін на паливо та мастила на 2,3%.

Одяг та взуття подорожчали на 0,3%: одяг додав в ціні 0,6% при відносно стабільних цінах на взуття.

Підвищення цін у сфері охорони здоров’я на один відсоток спричинено подорожчанням послуг лікарень на 4,3%. Крім того, ціни на амбулаторні послуги та фармацевтичну продукцію, медичні товари та обладнання зросли на 0,8% та 0,4% відповідно.

З інших товарів та послуг підвищились ціни на предмети особистого догляду на 1,1%, на послуги у сфері ресторанів та готелів – на 0,9%; натомість ритуальні послуги на Поділлі подешевшали на 35,6%, поінформували в Головному управлінні статистики у Хмельницькій області.

Автор: Костянтин Зварич

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook