Новини
Інфраструктура

Енергетики Хмельниччини відновлювали електромережі на деокупованих територіях (ФОТО)

Вкотре працівники АТ «Хмельницькобленерго» долучилися до відновлення пошкоджених електромереж на деокупованих територіях України.

Виробнича бригада Хмельницького міського РЕМ протягом двох тижнів працювала на Херсонщині та повернула світло у домівки людей після більш ніж 8 місяців життя без електроенергії.

Ми працювали в населеному пункті Садок. Відновлювали електропостачання до цього невеликого селища. До нього підходить дві лінії по 10 кіловольтів, одну з яких ми відновили повністю, а одну – частково. Цього вистачило, щоб заживити населений пункт, який був без світла вісім місяців. На лініях був ряд пошкоджень: близько 20 обривів та поривів, збитих опор. І по населеному пункту також було приблизно 20 обривів. Руйнування залежали від того, де йшли більш інтенсивні бойові дії: де вони інтенсивніші – там руйнування значні: пошкоджені і трансформаторні підстанції, і електромережі в значній кількості, – розповідає майстер виробничої дільниці Валентин.

Починали енергетики свій робочий день о 7:30 і працювали до 17-18 год, щоб закінчити розпочатий об’єм роботи.

Працівникам «Хмельницькобленерго» допомагали хмельницькі ДСНСники. Енергетики зазначають, що завдяки роботі рятувальників вони відчували себе в безпеці. ДСНСики попередньо перевіряли території на наявність мін, робили нам коридори, по яких ми працювали.

Колектив «Обленерго» усвідомлює, наскільки важливо відновити електропостачання в зруйновані міста та села, щоб там знову засвітилась лампочка та ходили щасливі люди. Україна обов’язково переможе в цій тяжкій і складній війні, – переконані енергетики.

Автор: Ірина Кошелева

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook