Новини
Екологія

У Південному Бузі масово гине риба: активісти вкотре б’ють на сполох (ФОТО)

Не вщухають скарги від громадських активістів та мешканців обласного центру щодо серйозного забруднення води Південного Бугу. Світлини з мертвою рибою на поверхні водойми регулярно з’являються в мережі. Однак чомусь ні екологічна служба, ні владні органи на це ніяк не реагують.

Днями громадський активіст Віктор Карван опублікував низку свіжих фотографій із великою кількістю загиблої в річці риби по вулиці Західно-Окружній в мікрорайоні Гречани поблизу автомобільного мосту.

Стежками рідного краю… 25.05.2023 (( Південний Буг, район Західна Окружна біля автомобільного мосту, місто Хмельницький. Хто хоче, може “ДЯКУВАТИ”, кому і за що самі знаєте, – йдеться в дописі.

Громадські активісти організації “Річки Хмельниччини” звинувачують владу та контролюючі органи міста за ігнорування скиду побутових стоків у водойму.

У соцмережах хмельничани також активно обурюються ситуацією, що склалася. Адже вже за декілька днів в обласному центрі стартує купальний сезон. Комунальники готують до нього міський пляж, на утримання якого з бюджету громади на цей рік передбачено понад 300 тисяч гривень. Однак на справді важливу проблему забрудненості самої річки не звертають увагу.

Які печально чудові краєвиди … А тим часом діти.. пірнають у воду..та відкривається пляжний сезон…Це злочин… І за це мають відповідати .Але….

Це викиди біля тої церкви всіх святих українського народу, що під річкою по вул.північній біля річки там вся таблиця менделеева величезна труба захована в кущах з якої вттікає каналізація прямо в річку суки нема слів.

Екоінспекції до того діла нема.В них “не існує важелів впливу” Тому, нажаль, Буг перетворюється на мертву річку. 

Можливо їм “важелі” баблом прикрило”… але окрім важелів і людська совість повинна б була бути… а так вони у “футбола гатять”, або шимка грають. Люди бідкаються, а влада розводить руками

Европа АЖ ПРЕ…

Автор: Ірина Кошелева

Всі новини на одному каналі в Google News  Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook