Новини
Інфраструктура

Будівництво в Шепетівському районі прискорилося вп’ятеро 

На Хмельниччині в першому кварталі добудовані та прийняті в експлуатацію будинки, що мають 55,1 тисячі квадратних метрів житла, що в понад два рази більше, ніж торік у січні-березні.

Якщо відверто, таке зростання викликає певний подив: порівняння ж відбувається з минулорічним відповідним періодом, який до 24 лютого «розвивався мирно». Виявляється, в непередбачуваний нинішній воєнний час можна активно будуватися.

Найуспішніше цьогоріч працюють на Шепетівщині. Загальна площа житлових будівель, прийнятих в експлуатацію в районі, становила 5056 метрів квадратних. І хоча цей показник становить лише одну десяту від загальнообласного, в межах Шепетівського району досягнуте зростання на 398,1% – у п’ять разів.

Шепетівщина майже наздогнала Кам’янеччину цьогоріч за зведеним житлом. У Кам’янець-Подільському районі здано 5766 метрів квадратних, що лише в півтора раза перевищує торішній показник. Як не складно порахувати, торік південь області будував приблизно втричі більше, ніж північ; нині вони – на рівних.

Лідерство в будівельній царині, зрозуміло, залишається за Хмельницьким районом, на який припадає 80,4% від загальнообласного показника. В районі прийнято в експлуатацію  44,3 тисяч квадратних метрів загальної площі житлових будівель.

В районі у першому кварталі зведено вдвічі більше житла, ніж торік, повідомили у Головному управлінні статистики у Хмельницькій області.

Автор: Костянтин Зварич

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook