Новини
Екологія

У лісових розсадниках на Хмельниччині виростять рекордну кількість сіянців

Завершивши весняну лісокультурну кампанію, філії Подільського офісу уже вирощують посадковий матеріал на наступні сезони. У Хмельницькій області планують виростити рекордну кількість сіянців.

Окрім того, що лісівники створюють сіянці із закритою кореневою системою на селекційно-насіннєвому комплексі, вони також висівають насіння у лісових розсадниках.

У Подільському лісовому офісі розповідають, що сіянці вирощують у спеціальних коробах, теплицях або у ґрунті. За тривалістю функціонування лісові розсадники поділяють на тимчасові та постійні.

Цього року на Буковині, Хмельниччині та Тернопільщині, що об’єднані в Подільський лісовий офіс, кардинально збільшили обсяги вирощування посадкового матеріалу. Наразі в лісових розсадниках уже з’являються перші паростки на площі 5,3 га. Загалом лісівники філій планують висіяти 8,3 га. Тепер ми зможемо виростити 17 мільйонів сіянців.

З них 16 мільйонів 120 тисяч сіянців висіяли цього року:

  • На Хмельниччині – 7,5 млн.
  • На Буковині –  3,2  млн.
  • На Тернопільщині –  5,4 млн.

Ще в розсадниках підростають 880 тисяч сіянців, створених минулого року.

Вирощують у розсадниках здебільшого дуб, сосну, модрину, ялину та інші листяні, хвойні і декоративно-чагарникові породи. Уже наступного року з вирощених сіянців створюватимуть ліси у рамках програми Президента “Зелена країна”.

Автор: Ірина Кошелева

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook