Новини
Освіта

Перший цифровий навчальний центр відкрили на Хмельниччині

У Дунаївцях Кам’янець-Подільського району відкрили перший в області цифровий навчальний центр (ЦНЦ). Його мета – безпечний доступ до дистанційного навчання та інтерактивної неформальної освіти. Навчатимуться тут близько сотні учнів протягом цілого року.

Попри повномасштабне вторгнення в тилових областях продовжують дбати про якісну освіту та спокій дітей. На базі бібліотеки у Дунаївцях запрацював цифровий навчальний центр. Поки він єдиний на Хмельниччині. Тут забезпечать безперервний доступ дітей до освіти та соціалізацію внутрішньопереміщених осіб. Відкриття центру профінансувала міжнародна організація “Save the Children”.

Консультантка з питань освіти організації Галина Ватаманюк розповідає, що за рекомендацією влади області було обрано громади, де є найбільше діток ВПО. ЦНЦ обладнаний 10 ноутбуками, 40 планшетами, принтером, проектором та екраном.

Крім того, в центрі є засоби для покращення психоемоційного стану. Також учням доступні інтерактивні цифрові активності, уроки медіаграмотності та безпеки в інтернеті. І навіть віртуальні тури Україною.

Школярі розповідають, що в ЦНЦ будуть виконувати домашні завдання, робити реферати чи спільні проєкти, формувати заявки на вступ до вишів тощо.

Нині в Дунаєвецькій громаді понад три тисячі школярів. Кожен з них має можливість відвідувати навчальний центр. Влітку він працюватиме також.

Голова Дунаєвецької міської тергромади Веліна Заяць переконана, що тут буд займатись одночасно понад 100 дітей. Або навіть більше, якщо налагодять змінну роботу.

Аналогічні ЦНЦ відкриють ще в трьох громадах області: Красилівській, Кам’янець-Подільській та Хмельницькій.

Навчальний процес буде більш ефективним.

Дивіться у сюжеті Першого Подільського

Автор: Ірина Кошелева

Всі новини на одному каналі в Google News  Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook