Новини
Кримінал

Мешканці Хмельниччини постраждали від дій шахраїв, які “збирали гроші на ЗСУ”

Прикриваючись ім’ям відомого благодійного фонду, подружжя з Миколаївщини привласнило понад мільйон гривень. До того, як їх викрили правоохоронці, підозрювані встигли отримати пожертви від понад двох тисяч осіб. Серед потерпілих, за інформацією поліції Хмельниччини, і двоє мешканців нашої області.

Використовуючи записи відеозвернень відомого в Україні засновника благодійного фонду, а також записи різних підрозділів ЗСУ, шахраї оголошували збори пожертв на різні цілі, підставляючи у тексти звернень до українців дані своїх банківських карток. Отримані благодійні внески витрачали на свої потреби.

Як повідомили у Нацполіції, загалом люди пожертвували їм близько мільйона гривень.

Під час обшуку у фігурантів вилучили ноутбук, мобільники та банківські картки. Також кіберполіцейські виявили відеозаписи, що використовувалися для шахрайських оборудок.

Чоловіка затримали та оголосили підозру у шахрайстві. Вирішується питання про обрання йому запобіжного заходу. Попередньо підозрюваному у шахрайстві загрожує до 8 років позбавлення волі. Кваліфікація діям його дружини буде надана після проведення першочергових слідчих дій та експертиз.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook