Новини
Екологія

На одній з річок Хмельниччини з сіток вилучили 5 кілограмів риби

На Хмельниччині триває операція “Нерест”. Інспектори Державної екологічної служби проводять перевірки на водоймах, відстежуючи стан охорони та відтворення риби та інших водних живих ресурсів у весняно-літній нерестовий період 2023 року.

На початку місяця рейд інспектори провели на річці Іква неподалік села Нова Синявка, що у Летичівській тергромаді. Як повідомили в екологів, під час рейду у водоймах виявили та вилучили понад 300 метрів сіток, з яких дістали близько 5 кілограмів риби.

Ще один рейд провели на початку цього тижня на Щедрівському водосховищі. Відпрацьовували водойму з метою виявлення браконьєрів, котрі порушують заборону на риболовлю в нерестовий період. Під час рейду вилучили ще дві сітки, кожна довжиною по 50 метрів.

Всю рибу, яка встигла потрапити у сіті, випустили в її природне середовище.

У Державній екологічній службі нагадали, що нерестова заборона почалася з 1 квітня і триває, в залежності від типу водойми до таких дат:

  • на річці Дністер з усіма притоками – до 10 червня (включно);
  • на водосховищах – до 9 червня (включно);
  • в придаткових водах – до 30 червня (включно).

Також до 30 червня (включно) триває заборона на вилов раків.

Порушення правил рибальства карається як накладенням штрафів, так і притягненням до кримінальної відповідальності,наголосили в екологів.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook