Новини
Події

Гамалій у суді: нові подробиці справи колишнього начальника Хмельницької ОВА

У Першотравневу районному суді Чернівців сьогодні, 9 червня, відбулося чергове засідання у справі колишнього начальника Хмельницької ОВА Сергія Гамалія, на якого патрульні склали протокол за керування автомобілем у стані алкогольного сп’яніння. Аби опитати свідка, заявленого захистом, судове слухання знову довелося перенести.

Цього разу, на відміну від попередніх,  у залу суду прийшов і експосадовець, і його захисник. І нарешті стали відомі нові обставини події, яка, власне, і призвела до того, що колишній очільник області постав перед представниками Феміди.

Отож експосадовця зупинили вночі 12 березня у середмісті Чернівців. Пройти тест на стан алкогольного сп’яніння Сергій Гамалій відмовився та наполягав на експертизі в медичному закладі. Таке направлення йому дали. Втім, суд Сергій Гамалій переконував, що отримав документ не від патрульних, а на блок-посту дорогою в  Хмельницький.

До того ж він був за кермом чужого автомобіля без техпаспорта, який, як пояснив, позичив.

Протокол, складений патрульними, підписувати ексначальник Хмельницької ОВА відмовився. Аналізи зрештою здав в обласному бюро судово-медичної експертизи у Чернівцях. За його результатами, вмісту етанолу в крові не виявили.

В ході судового слухання захисник Сергія Гамалія подав клопотання про допит свідка, яким виявився тодішній його, як начальника ОВА, підлеглий – заступник Сергій Ткачук. Суддя клопотання задовольнила та оголосила перерву у судовому розгляді.

Наступне засідання відбудеться 23 червня о 10.00.

За інформацією ЖАР.ІНФО.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook