Новини
Суспільство

У Хмельницькому впроваджують практику вилучення водійських посвідчень у боржників по аліментах

У Хмельницькому вже зареєстрували 24 випадки вилучення водійського посвідчення за несплату аліментів на неповнолітніх дітей. Вилучають водійське посвідчення у разі, якщо боржник не сплачує аліменти на дитину понад чотири місяці.

Поліцейські діють відповідно до статті 71 Закону «Про виконавче провадження».  Стараша інспекторка пресслужби УПП у Хмельницькій області Людмила Чернилевська розповідає, що поліцейські складають на боржника протокол за частиною ІІІ статті 126 Кодексу України про адміністративні правопорушення та вилучають посвідчення водія.

Протокол надалі скеровують до суду. Санкція статті тягне за собою позбавлення права керування транспортними засобами на строк від 3 до 6 місяців, – каже поліцейська.

Забрати посвідчення водія за борги з аліментами можна не у всіх, адже є категорії громадян, заробіток яких напряму пов’язаний із водінням. До таких відносяться:

  • військовослужбовці,
  • підприємці,
  • водії таксі,
  • працівники транспортних підприємств.

Крім того, під дію цього закону не відлягають особи з інвалідністю чи ті, хто утримує особу з І, ІІ групами інвалідності або дитину з інвалідністю.

Якщо ж документ вже вилучили, то повернути його можна лише погасивши усі борги.

Переважно містяни до такого закону ставляться позитивно.

Якщо іншого впливу немає, і це реально працює, то це правильно.

Я думаю, що варто. Своїх дітей треба утримувати.

Якщо у чоловіка є можливість їздити на машині, значить є можливість сплачувати аліменти.

Якщо батько відноситься до своєї дитини байдуже, то треба тоді карати. Звалити всю відповідальність на одну матір і бути осторонь, не цікавитись життям власної дитини, не забезпечувати її – це неправильно.

Однак не всі хмельницькі водії підтримують таке рішення. Дехто вважає такі дії незаконними.

Це не є законні методи. Це унеможливлює людині життєві процеси. Я думаю, що державний апарат повинен знайти більш законні механізми.

Так одразу і дипломи про освіту забирайте. Тоже добрий варіант.

Нормальний закон змість продати автомобіль і погасити заборгованість, забрати права і залишити мужика без роботи а дітей без аліментів.

Дивіться в сюжеті Першого Подільського

Автор: Ірина Кошелева

Всі новини на одному каналі в Google News  Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook