Новини
Білогірська селищна

Спалене сіно, підтоплені села: наслідки негоди на Хмельниччині (ФОТО)

Після тривалої спеки Хмельниччину накрило опадами. Дощі з грозами синоптики обіцяли кілька днів поспіль, а напередодні навіть оголосили штормове попередження. Звісно, якщо порівнювати з тим, що відбувається на Херсонщині, негода на Хмельниччині – це як легенький вітерець та торнадо, але власникам постраждалих домогосподарств від того не легше. Попри це випробування вогнем та водою область пройшла.

Хоч до погіршення погоди готувалася вся область, та стихія зачепила, схоже, переважно північну частину Хмельниччини. Принаймні, про наслідки негоди повідомляють саме звідти. Так, у селах Шимківці та Мокроволя, що на Білогірщині, під водою опинилися людські городи та вулиці. Фото поширили у соцмережах.

Випробування вогнем також дісталося Шепетівщині – у селі Зіньки (теж на Білогірщині) від розряду блискавки загорівся сінник. Господарчу споруду рятували від вогню як місцеві пожежники, так і їхні колеги з Тернопільщини (ПРП міста Шумськ). Стіни та дах врятувати змогли, а от три з половиною тонни сіна згоріли, повідомили у ГУ ДСНС у Хмельницькій області.

Також напередодні надзвичайникам Хмельниччини довелося рятувати від вогню літню кухню (с. Дерев’яне Кам’янець-Подільського району), господарчу споруду (с. Великі Маниківці Хмельницького району), суху траву (с. Карпівці Хмельницького району) та звалище сміття у Кам’янці-Подільському.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News  Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook