Новини
Інфраструктура

Хмельничани висловили незадоволення роботами з благоустрою в мікрорайоні Гречани

Користувачі соціальних мереж висловлюють своє незадоволення діями комунальників, які здійснюють роботи з благоустрою території поблизу магазину “Хлібосол” по вулиці Будівельників у мікрорайоні Гречани в обласному центрі.

За словами хмельничан, через встановлені бордюри тепер тут зникла можливість припаркувати автомобілі, а також безбарʼєрно заїхати на тротуар дитячою коляскою чи інвалідним візком.

Вітаю. Вул Будівельників (Гречани) проводиться благоустрій як видно на відео. З того що видно зараз місце перед магазином де раніше була можливість припаркувати автомобілі тепер огороджена бордюром.

При цьому зверніть увагу, що дорога, по якій в тому числі їздить громадський транспорт, вузька і якщо по одну сторону припарковані автомобілі так як це відбувається зараз то виїхати і заїхати на вул Будівельників вже є проблема бо вільною залишається одна полоса на в’їзд і в’їзд з вулиці. Місце для парковки там має зберегтись інакше цей благоустрій на шкоду, – пише Валентин Захарчук у групі Департамент інфраструктури міста, м. Хмельницький.

У коментарі до відео хмельничанин висловлює думку, що на місці робіт з благоустрою раніше завжди паркувались автівки, адже іншого місця для паркування поблизу не існує. Також Валентин зазначає, що до дій комунальників асфальт був у задовільному стані та незрозуміло, навіщо взагалі потрібні ці нововведення.

Крім того, водії зазначають, що через встановлені бордюри в’їзд на цю територію значно утруднюється. Мовляв, тепер всі автомобілі які їдуть від світлофора будуть стояти у корку бо зустрічна смуга буде зайнята автомобілями які виїжджають з цієї вулиці. Більше того, автомобілі тепер паркують там прямо на проїжджій частині, бо альтернативи немає, створюючи ще більші перешкоди руху.

Представник Департаменту інфраструктури відповіла, що роботи з влаштування тротуару здійснюються для покращення умов та безпеки руху пішоходів, зокрема для пішоходів із вадами зору. І безпека цих людей є пріоритетом.

Пішоходи із вадами зору, які проживають і працюють на вул. Будівельників мають право на безпечні умови руху. Припарковані там автомобілі перешкоджали руху пішоходів і наражали їх на небезпеку, – йдеться у відповіді.

Далі в коментарях розгорілась справжня дискусія щодо того, яка категорія мешканців важливіша: люди з вадами зору, мамочки з малолітніми дітьми, особи з інвалідністю чи автомобілісти. І якою ціною влада дбає про добробут мешканців.

Крім того, у місцевих мешканців виникло питання щодо самої якості виконаних робіт з реконструкції та відстоювання інтересів певної компанії, яка їх проводить.

Автор: Ірина Кошелева

Всі новини на одному каналі в Google News  Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook