Новини
Городоцька міська

“Книгу чудес” ведуть у санктуарії на Хмельниччині

Урочисте Богослужіння з нагоди встановлення санктуарію та вшанування Святого Антонія Падуанського у костелі Святого Станіслава у Городку відбулося вчора, 13 червня. Рішення про зміну статусу храму прийняли зважаючи на те, що у костелі зберігається чудотворна ікона Святого Антонія з Падуї. Постать святого оповита легендами, а його проповіді переповідають з покоління в покоління. Протягом 20 років у храмі ведуть Книгу Божих ласк, в яку записують свідчення про дива, що сталися за заступництва святого.

Не всі чудеса, що вже записані у пам’ятний зшиток, мають офіційне підтвердження. Проте від цього люди, які конче потребують дива, не перестають вірити у те, що святий Антоній їм допоможе. Які саме дива траплялися за сприяння Святого Антонія з Падуї, розповіли журналісти видання Городок.City.

Кажуть, всього у “Книгу чудес” внесені свідчення про 18 випадків, коли Святий Антоній допоміг тим, хто щиро молився та просив його про допомогу. Журналісти ж обрали лише 4 з них.

Диво №1

Датується 14 січня 1988 року. У мешканки Городка Ірини народилася дитина, якій при народженні діагностували асфіксію, тобто нестачу кисню і задуху. Мати, дізнавшись про стан немовляти, почала молитися до Святого Антонія. Через дві години трапилося диво — дитина стала здоровою. Документального підтвердження цього дива немає – свідком була лише акушерка Софія.

Диво №2

Трапилося у 2003 році. Городоччанці Олені, яка народилася у 1983-му, у 6-річному віці діагностували епілептичну хворобу з рідкісним психотропними припадками. Відтоді дівчинка постійно зверталася до Святого Антонія з проханням про зцілення. За 20 років її молитви були почуті. Одужання дівчини підтвердили її рідні.

Диво №3

Пані Нелі з міста Миронівка Київської області діагностували дисплазію шийки матки. Жінка лікувалася, та медицина не допомагала. Через місяць молитви до Святого Антонія жінка одужала. Зцілення підтвердила лікарка обласної лікарні (якої саме – не вказано, – ред.)

Диво №4

Свідчить про історію городоччанки Людмили. Її син почав заїкатися у віці 7 років після того, як його вкусив собака. Мати неодноразово зверталася до лікарів, але нічого не допомагало. Тоді вона почала молитися до Святого Антонія і зрештою син перестав заїкатися. Факт зцілення підтвердили і свідки.

Диво, ще не записане у Книзі

Напевне, це одне з найкращих чудес, зважаючи на реалії сьогодення. Про нього розповів настоятель храму Святого Станіслава під час проповіді.

Диво сталося з жінкою з громадської організації «Жінки зі сталі», які борються за визволення із російського полону своїх рідних, які захищали Маріуполь. У листопаді 2022 року вони приїхали на екскурсію до Городка. Під час візиту відвідали й храм, в якому зберігається чудотворна ікона.

Жінка її не оминула. Ставши на коліна, вона довго молилася і просила про повернення свого сина з ворожого полону. І він таки повернувся. Жінка вважає, що в цьому їй допоміг Бог та опікунство Святого Антонія з Падуї.

Як встановлювали санктуарій у Городку, можна подивитися у відео.

Фото: Маріанна Шкаврон

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News  Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook