Новини
Новини від читача

На даху гаража у Хмельницькому помітили кондиціонер

Автомобіль не розкіш, про це знали ще одеські класики сто років тому. Але хіба він примітивний засіб пересування? Здається, для багатьох автовласників машина – це подруга, товаришка, кохана: не дарма ж звична назва автівки – ластівка, ластівонька. А кохану треба плекати-пестити, наприклад, забезпечувати комфортну температуру існування завдяки кондиціонеру.

Власне, один такий, перший, та чи останній довелося побачити на даху гаражного комплексу у Хмельницькому. Можливо, помиляюся, але раніше, коли машин було мало, до них ставилися простіше – відповідно до їхнього простого функціонала: купа заліза, що має перевезти господаря від пункту А до пункту Б.

Не виключаю, що прохолодніше ставлення до автівки в минулому пов’язане з тим, що реально вона була потенційною купою металобрухту: не комфортна, без зручностей, з рівнем інтелекту як у кавоварки.

Нині ж машини розумні, здатні створити власнику затишні умови пересування, поспілкуватися з ним: їдь ліворуч, за сто метрів – праворуч. Розумна, до бісу, машинерія, інтелектуальна; жіночим лагідним голосом розмовляє. Не через це, часом, і любов-повага-пошана до неї зросла? Й кількість їхня шалено збільшилася: пішоходам у місті – вже не раді.

Якщо, знову повернемося до класиків, Остапу Ібрагімовичу доводилося ухилятися від коней на проїжджій частині, то нині від автівок не сховаєшся – вони усюди: на дорогах, тротуарах-клумбах.

Шана-повага до залізних коней шалена, тож як не потішити їх кондиціонером? Машина у комфорті – господар задоволений. Влітку прохолода, взимку – теплий затишок автівці.

А може, все простіше? Як у «прадавні» часи? Гараж – це чоловічий притулок, де він може помедитувати над інструментом, попорпатися під капотом. Місцина, де відволікаєшся від галасливих дітей і сімейних обов1язків. Затишний куточок, де з друзями можна хильнути келих чаю чи чарку кави; постукати доміношними кістками та пошелестіти картами. Тоді кондиціонер – необхідний гаражний атрибут.

Як гадаєте?

Читайте також: Аукціон на паркомісця пропонують влаштувати в одному з будинків Хмельницького

Автор: Костянтин Зварич

Всі новини на одному каналі в Google News  Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook