Новини
Бізнес

На Хмельниччині може подорожчати хліб

В Україні прогнозують подорожчання хліба. На ріст ціни впливає чимало факторів – вартість борошна, паливно-мастильних матеріалів та ціна на енергоносії. Не омине зростання вартості головного продукту українців і Хмельниччину.

За словами аграріїв, борошна, з якого на 80% складається хліб, в області вдосталь. Проте формування ціни хліба залежить і від інших факторів.

Ціна хліба залежить, в першу чергу, від основної сировини – борошна. Також паливно-мастильні матеріали, енергоносії на підприємстві. Чим менша ціна, тим, звичайно, менша собівартість продукту. Від того, як сильно ціни піднімаються, залежить і ціна хліба, – розповідає директор хлібзаводу Валентин Романенко.

Попри повномасштабне вторгнення і гарантії президента України, тарифи на електроенергію зросли з червня поточного року. А це вплине і на решту продовольчого ринку. Тож підприємці вже почали підраховувати можливе здорожчання продукції, яка напряму залежить від тарифів.

Ми ж бачимо, що сьогодні на ринку робиться. Борошно дорожчає, газ – дорожчає. З 1 числа має піднятися ціна на паливно-мастильні матеріали. Так що я думаю, що будемо переглядати тоді ціни, – каже Валентин Романенко.

За сьогоднішніми підрахунками виробників, хліб може здорожчати на 5-10% від нинішньої вартості, йдеться у сюжеті каналу Перший Подільський

Читайте також: Овочі на Хмельниччині подорожчали в півтора раза з початку року

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook