Новини
Інфраструктура

Знятий з експлуатації у Словаччині тролейбус-гармошку купили для Хмельницького

Перший в Україні і перший за багато років у Хмельницькому тролейбус-гармошка незабаром можна буде побачити на вулицях обласного центру. Транспортний засіб придбали за 22 тисячі євро. Визнаний таким, що не підлягає ремонту у місті його попередньої “прописки”, тролейбус таки возитиме хмельничан.

Нагадаємо, поповнити автопарк Хмельницького планували 5 вживаними тролейбусами: 4 звичайними та однією “гармошкою”. Проте зрештою зупинилися на двох: одна чеська Škoda вже курсує вулицями міста і вже навіть встигла поламатися на маршруті, “гармошку” ж лише мають доставити у місто. Сума закупівлі, відповідно, також зменшилася.

Про відправку до Хмельницького тролейбуса Škoda 25Tr повідомили на сайті Alltransua:

Вчора зі словацького Пряшова відправили тролейбус Skoda 25Tr в кузові Irisbus Citelis 2006 року виробництва. Ця машина стане першим тролейбусом подібного типу в Україні та першою за багато років “гармошкою” в Хмельницькому.

Про особливості тролейбуса, який купили для Хмельницького повідомили на сайті словацького міста Прешів, де транспортний засіб експлуатували протягом 14 років:

У середу, 14 червня 2023 року, через ворота міської транспортної компанії Пряшова востаннє проїхав тролейбус Škoda 25 Tr Irisbus з реєстраційним номером 704. Цей тролейбус був поставлений у 2006 році та став першим зчленованим низькопідлоговим тролейбусом у Пряшові. Його експлуатацію припинили у 2020 році через низку серйозних несправностей, а ремонт не відбувся через нерентабельність. Минулого року його продали і тепер, після тривалої підготовки, він нарешті міг вирушити в дорогу на нове місце роботи.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News  Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook