Новини
Інфраструктура

На одному з популярних маршрутів Хмельницького поменшало транспорту

Замість 12 бусів на маршруті №49 відтепер у Хмельницькому їздить 6 великогабаритних автобусів. Курсують вони рідше, адже пасажиромісткість у них вища. Придбав новий транспорт перевізник – “Хмельницьке таксі”у Німеччині. Обійшлися вони йому приблизно у 180-240 тисяч євро.

Маршрут №49 сполучає мікрорайони Озерна та Південно-Західний через центр міста та Дубове. Новий транспорт замінив малогабаритні буси, що курсували раніше.

За словами водія одного з автобусів, з таким новим транспортом набагато зручніше і пасажирам, і тому, хто за кермом.

Посадка, висадка пасажирів, багато дверей, широко, заходять, виходять, ніяких проблем з сумками та дитячими візочками немає. Все для людей зроблено, – каже водій.

Автобуси низькопідлогові та пристосовані для людей з інвалідністю. Щоправда, хмельничани вже помітили певні недоліки у паркуванні транспорту біля зупинок. Зокрема, такі, що нівелюють “плюси” низької підлоги в автобусі. Під дописом заступника Хмельницького міського голови, який розповів про зміни в організації руху громадського транспорту, пишуть таке:

На фотографії добре видно, як далеко від тротуарного каменю зупинки знаходиться автобус!!!!!!!!!! Коли це зміниться?????!!!!!!!

Тут цікаве питання, а на вимогу пандусу водії має реагувати?

автобус №49 Хмельницький

Загалом один такий автобус може вмістити близько пів сотні пасажирів. Оплачують проїзд готівкою водію при вході.

Хмельничани новим транспортом задоволені, проте їм тепер треба бути готовими до того, що очікувати його доведеться довше. На відміну від попереднього графіка, коли буси були на зупинках через кожні 5-7 хвилин, автобуси курсують через вдвічі довший проміжок часу – 15 хвилин.

Це пов’язано як зі зменшенням кількості одиниць транспорту, так і з тим, що, порівняно з бусом, автобус може перевезти набагато більше пасажирів. Отож “ганяти” їх часто, але порожніми – невигідно.

Наразі у Хмельницькому курсує майже 60 середньо- та великогабаритних автобусів.

Хмельницька міська рада взяла активний курс на те, щоб, по можливості, де є змога курсування такого виду транспорту, збільшувати кількість великогабаритних автобусів на всіх маршрутах для того, щоб покращувати якість пасажирських перевезень і створювати належні умови для всіх мешканців по всіх мікрорайонах міста, – прокоментував в.о. начальника управління транспорту та зв’язку ХМР Костянтин Костик.

Найбільше цього чекають мешканці мікрорайону Лезневе, які постійно просять трохи більше транспорту, аби не долати кілометри до найближчої зупинки, щоб вибратися у місто.

Дякуємо, що турбуйтесь про зручності для людей міста. Можливо наступні хороші новини будуть про транспорт від вул. Центральна, що на масиві Лезневе-1. Ви обіцяли нам, коли вели прийом громадян у Гречанах. Курсує порожній 5-й автобус з кінцевої зупинки Вінницького шосе, невже не може до нас повертати на вул. Кошарського і Центральну. Просимо виділити любий, хоч невеликий, щоб не долати 2 км до найближчої зупинки, аби добратись до вокзалу, лікарні, школи, роботи. Дуже надіємось! – написали у коментарях під дописом про автобуси Миколи Ваврищука.

Детальніше – у сюжеті МТРК Місто

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News  Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook