Новини
Бізнес

Ввезення автомобілів на Хмельниччину зросло на третину

Імпорт товарів на Поділля зріс за чотири місяці на 30,1% у порівнянні з січнем-квітнем минулого року до 214,9 мільйона доларів. Це рекордний темп збільшення з початку війни.

Можна зазначити, що значно на показники імпорту вплинуло зростання закупівлі подільським бізнесом продукції хімічної та пов’язаних з нею галузей промисловості – на 61%. «Хімії» придбано на 25,7 мільйона.

Мінеральних продуктів подоляни купили на 39,5 мільйона. Очевидно, коли йде мова про мінеральні продукти, передусім маються на увазі палива мінеральні; нафта та продукти її перегонки. Палива за кордоном придбано на суму 36,4 мільйона при зростанні в порівнянні з відповідним періодом минулого року на 12,6%. Частка палива в імпорті становила 16,9%.

Закупівля полімерних матеріалів, пластмас та виробів також зросла. Імпортовано пластмас на 9,5% більше, ніж торік, загалом на суму 27,8 мільйона. Частка цієї групи імпорту знизилася до 12,9%.

Також варто зазначити, що за окремими групами, які становлять суттєву частку в імпорті Поділля, зростання більш відчутне. Скажімо, поставка машин, обладнання та механізмів; електротехнічного обладнання зросла на понад третину – на 36% до 39,9 мільйона, що склало 18,6% від загального обсягу.

Поділля в понад два рази наростило ввезення текстильних матеріалів та текстильних виробів. За чотири місяці воно зросло на 136,2% – до 13,6 мільйона. Відповідно частка текстилю в загальних показниках сягнула 6,3%.

Як повідомили в Головному управлінні статистики у Хмельницькій області, засобів наземного транспорту, крім залізничного, закуплено на 24,5 мільйона; зростання на 34,9%. Їхня частка становила 11,4% від загального обсягу імпорту.

Автор: Костянтин Зварич

Всі новини на одному каналі в Google News  Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook