Новини
Інфраструктура

На будівництво мосту, що з’єднає Хмельницький та Олешин, гроші з бюджету не витрачатимуть

Останні кілька днів мешканці Хмельницької громади активно обговорюють майбутнє будівництво мосту у мікрорайоні Гречани. Шляхопровід, стан якого наразі не відповідає жодним будівельним нормам, має сполучити обласний центр та село Олешин. Частина хмельничан вважає витрачання коштів на будівництво моста під час війни недоцільним. Селяни, які активно користуються ним, іншої думки.

Питання щодо будівництва мосту через річку Південний Буг у Гречанах розглянули на сьогоднішній позачерговій 30-й сесії міської ради. Як повідомив заступник Хмельницького міського голови Василь Новачок, зводити міст будуть не за гроші бюджету громади. Ці повноваження делегували Службі місцевих доріг Хмельниччини, яка виконуватиме роботи за кошти субвенції.

Проїзд і прохід по тій споруді заборонений. Попри те, мешканці Олешина ним користуються. Згідно з проєктно-кошторисною документацією міст буде довжиною 32 метри. Дві смуги для руху автомобілів, два тротуари, дві велодоріжки. Зовнішнє освітлення, окреслив обриси майбутнього мосту директор Департаменту інфраструктури міста Хмельницького Василь Новачок.

Нагадаємо, на сьогоднішній сесії депутати також змінили цільове призначення земельної ділянки, що перебувала у користуванні церкви московського патріархату. Після передачі земельної ділянки Департаменту освіти та науки Хмельницької міської ради там планують збудувати дитячий садок.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News  Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook