Новини
Волочиська міська

У Волочиську викупили весь калію йодид, що був у наявності

Після ранкових новин від Президента України про ймовірну підготовку провокації на Запорізькій АЕС змусили чимало українців кинулися в аптеки, аби купити “ліки проти радіації”. Не оминув ажіотаж і Хмельниччину.

Нагадаємо, у ранковому зверненні президент України повідомив таке:

Розвідка отримала інформацію про те, що Росія розглядає сценарій терористичного акту на Запорізькій атомній станції – терористичного акту з викидом радіації. Вони все підготували для цього.

Протягом дня у більшості соцмереж нагадують про правила поведінки у випадку радіаційної аварії.

Прокоментували повідомлення президента також у Міністерстві охорони здоров’я.

Перше правило – зберігати спокій. Сьогодні у своєму виступі Президент не сказав нічого нового. Росія – країна-терорист, від якої можна очікувати усього що завгодно. Загроза була, є і буде, аж поки ми не переможемо, – зазначили у міністерстві.

Також у МОЗ нагадали, що йодна профілактика потрібна лише у випадку аварії, яка відбулася. Йодид калію токсичний для організму та «не працює» наперед. Він також “не працює” з людьми, старшими 40 років.

Якою є ситуації загалом на Хмельниччині із закупівлею цих ліків – наразі важко сказати. Але, до прикладу, у Волочиську, за інформацією місцевих телеграм-каналів, всі наявні в аптеках міста ліки вже викупили та продовжують бронювати їх наперед.

Згідно з інформацією одного із сервісів бронювання товару вже немає у наявності, годину тому таблетки були ще доступні. Зі слів однієї з аптек міста – на ранок в наявності було понад 50 упаковок, але після обіду почалося масове бронювання, – йдеться у повідомленні каналу Волочиськ LIVE.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook