Новини
Надзвичайні події

На Хмельниччині під час тривоги лунали вибухи

В черговий раз за кілька днів під час нічної повітряної атаки на Хмельниччині пролунали звуки вибухів. Інформацію підтвердили у Хмельницькій ОВА та у Повітряних Силах ЗСУ.

Повітряна тривога на Хмельниччині тривала годину і 5 хвилин, проте звуки вибухів на території області було чутно не один раз. Про це повідомляли моніторингові канали та додаток єТривога.

Попередньо, за інформацією Повітряних Сил ЗСУ, пуски крилатих ракет здійснювалися з 4-5 стратегічних бомбардувальників Ту-95МС.

Значна частина ракет маневрувала у західних областях України. Повідомлялося про звуки вибухів, що лунали, зокрема, на Тернопільщині та Хмельниччині. Інформація про вибухи у Львові, поширена деякими телеграм-каналами, не підтвердилася.

Про звуки вибухів на Хмельниччині повідомляли, щонайменше, тричі. Двічі йшлося про вибухи на території області та один раз – в обласному центрі.

Інформацію підтвердили у Хмельницькій ОВА.

Після завершення повітряної тривоги у Повітряних Силах ЗСУ інформацію про вибухи на Хмельниччині також підтвердили, зазначивши, що в області спрацювала ППО.

Після цього повідомлення звуки вибухів у Хмельницькій громаді прокоментував міський голова Олександр Симчишин:

Решту офіційних подробиць очікуйте згодом.

Нагадаємо, 20 та 21 червня також повідомлялося про звуки вибухів на Хмельниччині. Щодо 20 червня інформацію офіційно не підтвердили, а 21 червня російські терористи випустили по Україні шість ударних дронів «Shahed-136/131». Всі їх було збито над Хмельниччиною. Внаслідок падіння уламків було пошкоджено будинок на території однієї з громад області.

Тим часом деякі всеукраїнські ЗМІ так поспішають першими повідомити інформацію про вибухи, що не здатні правильно написати назву обласного центру…

Головне фото – ілюстративне

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News  Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook