Новини
Кримінал

На Хмельниччині засудили піарника Медведчука

Служба безпеки України зібрала беззаперечну доказову базу на проросійського блогера-пропагандиста, який допомагав агресору у війні проти України. Співробітники СБУ затримали зловмисника у квітні цього року в Хмельницькому.

Як встановило слідство, ще до початку повномасштабного вторгнення пропагандист був політичним піарником кума путіна. Допомагав йому у просуванні проросійських та антизахідних наративів. Займався створенням медійного образу депутата-зрадника як єдиного політика, який «задовільняє запит більшості українців на мир і порядок» та «миротворця», якого «чують» у москві .

Для цього регулярно публікував свої дописи на пропагандистських інтернет-платформах, брав активну участь в інформаційних кампаніях, які проводилися спільно з прокремлівськими медіа рф.

У своєму блозі, розповів про зброю масового винищення, що нібито розробляється в секретних лабораторіях на території України.

Крім того, з 2020 року він добровільно почав працювати на російське інформагентство «News-front», зареєстроване у тимчасово окупованому Криму.

Після 24 лютого, перебуваючи у Хмельницькому псевдоексперт неодноразово поширював публікації, в яких ставив під сумнів існування української держави у міжнародно визнаних кордонах.

Також він займався дискредитацією Сил оборони та поширював фейки про внутрішньо-політичну обстановку в Україні.

Ініційовані СБУ лінгвістичні експертизи підтвердили факти підривної діяльності фігуранта.

Під час обшуків за місцем проживання зловмисника у Хмельницькому виявлено комп’ютерну техніку і мобільні телефони, які він використовував у злочинних діях.

Зловмисника засуджено за ст. 111 Кримінального кодексу України до 5 років позбавлення волі з конфіскацією майна.*

Розслідування проводили співробітники Управління СБУ у Хмельницькій області за процесуального керівництва обласної прокуратури.

Вирок не набрав законної сили, повідомили в управлінні СБУ у Хмельницькій області

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook