Новини
Деражнянська міська

Палац на Хмельниччині відкрив свої двері для відвідувачів (ФОТО)

У гості до Палацу Гершгоріна у місті Деражня, що у Хмельницькому районі, на Дні відкритих дверей запрошують відвідувачів 24-25 червня.

Нагадаємо, об’єкт культурної спадщини у Деражні, 1910 року побудови, викупила засновниця проєкту «Спадщина.UA» львів’янка Ганна Гаврилів за умовами аукціону Prozorro в рамках програми малої приватизації. З того часу об’єкт відновлюють фахівці «Спадщина.UA», серед яких архітектор Іван Щурко, історик Оксана Лобко та дизайнер Станіслав Клосовський.

За 4 місяці було зроблено чимало цікавих досліджень, починаючи від виявлення помилки в самій назві палацу та 100-річну етикетку виробника покрівлі, закінчуючи знахідками унікальних зразків керамічних кахлів та 100-річної етикетки виробника покрівлі Давида Люльки. Усі ці знахідки відкрили раніше невідому історію міста.

Напередодні відбулося відкриття палацу для істориків, гідів та памяткоохоронців.

Так приємно було бачити гостей з Хмельницького, Києва та Львова! Добре вино і неймовірна кількість історій та вражень від нашоі історикині Оксани Лобко та архітектора Івана Щурка в інтер’єрах, декорованих дизайнером Станіславом Клосовських.

Воістину, палац Гершгоріна – архітектурна перлина та майбутній туристичний магніт Поділля, в стінах якого – вся історія давнього міста з Магдебурзьким правом від заснування півтисячі років тому і до сьогодення.

В залах першого поверху ви зможете познайомитися із результатами наших історичних досліджень, оглянути унікальну збірку керамічних кахель, а також зробити мандрівку при свічках фантастичними підвалами, до яких не було доступу десятиліттями, – пишуть на сторінці культурної пам’ятки.

А сьогодні-завтра з 12 до 18 год усіх охочих запрошують на Дні відкритих дверей. Вперше за понад століття буде можливість оглянути палац та познайомитися із результатами роботи команди «Спадщина.UA».

Додатково:

  • сьогодні, в суботу, о 16.00 та 17.00 – кураторська екскурсія наукового керівника проекту Івана Щурка
  • завтра, в неділю, о 13.00 – імпровізований моноконцерт проскурівського скрипаля Олександра Антонюка

Вхід вільний.

Палац Гершгоріна знаходиться за адресою: м. Деражня, вул. Миру, 89. Усі деталі за телефоном: 0673400246.

Автор: Ірина Кошелева

Всі новини на одному каналі в Google News  Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook