Новини
Бізнес

Лісівники на Хмельниччині реалізували 14 тонн полуниці

Плантації полуниці загальною площею 2 гектари на Хмельниччині є у Зіньківському та Вишнівчицькому лісництвах. Вирощують там такі сорти полуниці як Амі, Алегро, Мармелада.

Понад 50% територій Ярмолинецької філії належать до природно-заповідного фонду, де лісогосподарська діяльність обмежена. Тож як альтернативу лісівники розвинули виробництво лісової екопродукції: вирощують фрукти, овочі, збирають гриби, ягоди. Потім їх сушать у спеціальних ультрачервоних сушках та отримують корисну й смачну продукцію. Подивитися та замовити її можна в лісовому інтернет-магазині за посиланням.

Збір полуниці також має економічне значення для лісового господарства: кошти з реалізації наповнюють бюджети. Додаткові фінансові джерела дають можливість пришвидшити модернізацію виробництва та впровадити інноваційні технології. До прикладу, цьогоріч в Зіньківському лісництві запустили автоматичну фасувальну лінію для продукції. І що важливо – це додаткові робочі місця для людей,наголосили у пресслужбі Подільського лісового офісу.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News  Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook