Новини
Екологія

Ясен на майдані у Хмельницькому зріжуть?

Дерево, якому понад півтора століття і яке занедбали і комунальники, і екологи, ймовірно, пустять під пилку. Принаймні, таке випливає з сьогоднішнього рішення, яке прийняли на черговій сесії депутати Хмельницької обласної ради.

Нагадаємо, після того, як ясен на хмельницькому майдані почав небезпечно нахилятися, влада міста нарешті звернула на нього увагу та, не довго думаючи, вирішила позбутися дерева, якому вже понад 150 років. Нібито – через небезпеку, що становить дерево для містян.

Після того, як хмельничани почали бити на сполох та розповідати про ясен у соцмережах, до Хмельницького прибув фахівець, який мав дати остаточний вирок а-ля “зрізати не можна залишити”. Проте цей візит на долі дерева ніяк не позначився. Попри те, що попередній “діагноз”, виставлений фахівцем був невтішним, дерево навіть не намагалися спробувати врятувати. Його лише обгородили попереджувальними стрічечками, щоб убезпечити перехожих.

Відтоді минуло майже три місяці, стан дерева, звісно не покращився. І ось на сьогоднішній сесії Хмельницької обласної ради депутати 47 голосами з 54 проголосували за скасування для ясена статусу ботанічної пам’ятки місцевого значення та виключення його з обліку об’єктів природно-заповідного фонду.

Отож, швидше за все, ясен на хмельницькому майдані зріжуть, адже, припинивши бути ботанічною пам’яткою, він стане звичайним деревом, старим та небезпечним.

Нагадаємо, на сьогоднішній сесії депутати також проголосували за перейменування однієї з бібліотек у Хмельницькому.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News  Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook