Новини
Кримінал

Через Хмельниччину у Росію намагалися транзитом перевезти вантаж із запчастинами

Працівники ДБР за сприяння співробітників Хмельницької митниці ДМС України на початку березня цього року виявили 2 вантажівки із російським товаром загальною вартістю 26 мільйонів 102 тисячі гривень.

Як повідомили у Теруправлінні ДБР у Хмельницькому, запчастини для автомобілів російська фірма придбала ще до війни у Румунії. Доставити їх мав російський перевізник до Росії транзитом через Україну, зокрема, через територію Хмельницької області.

Після початку повномасштабного вторгнення у лютому 2022 року транспортування товару було зупинене на одному з митних постів Кам’янець-Подільського району.

Всього до Росії намагалися переправити понад 800 коробів та ящиків із сотнею найменувань товарів, серед яких датчики та кріплення, свічки запалювання двигуна, педалі, руків’я, дзеркала, генератори, відеокамери тощо.

Після кропіткої роботи, встановлення власників запчастин та завершення інших юридичних процедур товар було вилучено та передано Хмельницькій обласній військовій адміністрації. У подальшому їх направлять на потреби Збройних сил України, повідомили у Теруправлінні ДБР.

Читайте також: Хмельницькі ДБРівці ініціювали націоналізацію російських вагонів

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook