Новини
Кримінал

Групу в’язнів-шахраїв викрили на Хмельниччині

Хмельницькі правоохоронці викрили групу в`язнів-шахраїв, які ошукували людей під приводом продажу неіснуючих товарів

За даними слідства, четверо мешканців Донеччини, яких у зв’язку з воєнними діями, перевели для подальшого відбування покарання до Шепетівської виправної колонії, вигадали там новий протизаконний спосіб заробляння легких грошей.

В інтернеті розмістили оголошення про продаж за привабливими цінами тютюнових виробів, яких насправді не існувало.
Потерпілі, які бажали придбати товар, зв’язувались з фігурантами за номерами мобільних телефонів, зазначеними в оголошеннях, та за допомогою месенджерів.
Від покупців зловмисники вимагали і отримували повну передоплату на банківські картки, а після надходження коштів блокували клієнтів та більше не виходили на зв’язок.
Наразі до поліції звернулось 10 осіб з різних областей України, які стали жертвами махінацій зловмисників. Працівники поліції встановлюють загальну суму заподіяних потерпілим збитків.
За силової підтримки роти поліції особливого призначення ГУНП області слідчі провели низку санкціонованих обшуків, в результаті яких вилучили мобільні телефони, планшети, сім-карти та чорнові записи, повідомили у поліції Хмельниччини.
Розслідування триває.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News  Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook