Новини
Події

У Хмельницькому стартує дитячий проєкт від ЮНІСЕФ

Від завтра, 1 липня, і протягом усього літа хмельничани і гості міста зможуть щоденно відвідувати нову реабілітаційну локацію «Дитяча точка», відкриття якої у нашому місті ініціював Дитячий фонд ООН (ЮНІСЕФ).

З початку повномасштабного вторгнення фонд розпочав в Україні масштабну програму гуманітарної підтримки «Спільно», метою якої є забезпечення дітей та їхніх родини соціальними послугами та багатопрофільним захистом. Одним є проєктів програми «Спільно» є «Дитячі точки», які наразі функціонують у понад 20 українських містах.

Від 1 липня на постійній основі цей простір з 10.00 до 19.00 працюватиме і в Хмельницькому, розповіла волонтерка Надія.

Намет «Дитяча точка» розташований на вулиці Проскурівській, біля кінотеатру ім.Т.Г.Шевченка, де раніше знаходився пункт Незламності.

За задумом ініціаторів локації, даний простір є місцем де  надають різноманітні безкоштовні послуги з розвитку та дозвілля малечі та підтримки їхніх опікунів:

В залежності від локації, гості «точки» можуть відпочити, погратися в розвиваючі ігри. Батьки, своєю чергою – отримати консультацію лікаря, юриста або допомогу з пошуком житла. Контакти й запис на гуманітарну та інші види допомоги здійснюватиметься саме тут. В той час, дітками будуть займатися професійні кадри, які, зазначу, є волонтерами проєкту, – зазначає волонтерка проєкту Надія.

Забезпечення доступ до освітніх заходів та корисного дозвілля під час війни дітям й батькам через майстерки й знаття, залучаючи при цьому кращих професійних педагогів, аніматорів та психологів – ось механізм роботи «Дитячої точки».

Розклад занять й майстерок та подробиці діяльності «Дитячої точки» у Хмельницькому можна дізнатися підписавшись на телеграм-канал локації.

Довідково: Дитячий фонд ООН (ЮНІСЕФ) відкрив своє Представництво у Києві у 1997 році. За цей час Фонд надав Уряду України допомогу на загальну суму 130 мільйонів доларів США, що дозволило розробити і реалізувати низку програм у галузі охорони здоров’я, води і санітарії, освіти та захисту прав дітей. ЮНІСЕФ надає життєво необхідну допомогу дітям і сім’ям, які постраждали через війну в Україні.

Автор: Ольга Нікітіна

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook