Новини
Дозвілля

З цікавими локаціями та яскравими фотозонами у Хмельницькому відзначили День Британії (ФОТО)

Сьогодні у сквері ім. Т. Шевченка хмельничани й гості міста мали нагоду долучитися до відзначення Дня Британії. Приводом для встановлення окремого свята стали нові дипломатичні зв’язки, налагоджені в результаті кількох відвідин Туманного Альбіону представниками міської влади та творчої інтелігенції.

Крім того, як зауважують організатори, цей захід є жестом подяки народу-побратиму – англійцям, які потужно підтримують Україну у боротьбі з ворогом.

Нагадаємо, що в грудні минулого року побратимом Хмельницького стало англійське місто Шеффілд, де за сприяння місцевої влади хмельницький фотохудожник Олександр Савенко представив серії світлин, присвячених Хмельницькому.

Поїздка до наших англійських друзів в травні стала для мене величезною подією, адже я не тільки зміг презентувати надзвичайне захоплення нашим містом у своїх фото, а й зафіксувати в об’єктиві англійські краєвиди, людей, їхнє життя. Сьогодні такий обмін культур через фото й різні заходи відбувається тут і це надихає! – зауважує фотограф.

Крім того, до уваги шанувальників фотомистецтва й цікавинок Хмельницького була створена фотовиставка зі щоденням нашого міста.

Щодо програми, то вона виявилась понад насиченою. За словами начальника управління культури ХМР Артема Ромасюкова, на пропозицію такої урочистої подяки пристали мистецькі та мовні школи міста, бібліотеки та волонтерські організації:

«Сьогодні ми не просто дякуємо Британії, ми нашою громадою через ознайомлення з традиціями та культурою даної держави збираємо кошти разом з БФ «Волонтери Поділля» на 1000 дронів-камікадзе, які точно стануть у нагоді нашому війську. Наші англійські партнери мають чітку позицію у підтримці України, що нашої шани й беззаперечної поваги».

 Окремо потрібно виділити насичену образами, асоціаціями й емоціями виставку дитячих художніх робіт «Англія очима дітей», в якій можна було впізнати й ключових героїв поп-культури, таких як Гаррі Поттер чи королівського коргі, так й геніального класика – детектива Шерлока Голмса.

Для охочих зробити власну світлину в англійському стилі на майданчику події функціонувало біля десятка фотозон, від «чаювання» з Алісою в країні див до цілої рамки з візитівками країни.

А ще в межах заходу за ініціативи численних мовних шкіл можна було не тільки перевірити свій рівень знання англійської мови, а й пограти в лінгвоігри та мовні вікторини.

Поціновувачі англійської літератури могли відшукати свої книжкові смаколики на численних стендах з актуальними й класичними виданнями.

Для охочих потворити були представлені артмайстерки, беручи участь у яких можна було виготовити святкову сувенірну атрибутику.

Найменших гостей заходу розважали аніматори цікавими й рухливими іграми з мовною компонентою.

Приємно здивували крафтові фудкорти з тематичними британськими фастфудами й напоями.

Нова дружба й партнерство, що розпочинається з основного – взаємопроникнення культур й мов приречена на успіх!

Автор: Ольга Нікітіна

Всі новини на одному каналі в Google News  Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook